Razdražene oči in alergije

Razdražene oči in alergije

14.03.2023

V kolikor ste alergični na cvetni prah se najbrž lahko poistovetite s srbečimi očmi v pomladnih mesecih. Alergije so lahko različne: trajne, ki so posledica prhljaja hišnih ljubljenčkov ali pršic in trajajo skozi celo leto ali sezonske, ki se prenašajo po zraku (košenje trave, cvetni prah, ...), ki navadno trajajo pol leta.

Ko dobite občutek srbečih oči najverjetneje pomislite na to, da si z rokami oči podrgnete. Vendar to ni najboljša ideja, saj imamo na rokah razne bakterije katere lahko prenesemo na oči in srbečico še dodatno poslabšamo. Najbolje je roke najprej oprati z nežnim milom, nato pa oči splahniti le s toplo vodo. Če ste zunaj na sprehodu in vode nimate pri roki, si srbečico lahko omilite s kapljicami za oči. Poskrbite, da jih imate vedno s seboj in upoštevajte njihov rok uporabe.

Pred cvetnim prahom se lahko zavarujete tudi tako, da spremljate čas cvetenja raznih rastlin, ki vam povzročajo največ težav. Zunanja dela okrog hiše opravljajte po dežju, saj je takrat v zraku najmanj prašnih in cvetnih delcev. Prav tako oblačil in posteljnino ne sušiti zunaj na zraku, ampak uporabljajte sušilni stroj.

 

KONTAKTNE LEČE IN ALERGIJE

Če ste uporabnik kontaktnih leč poskusite v času razdraženih oči uporabljati korekcijska očala. V kolikor na očala niste navajeni, poskrbite da bo čistoča vaših rok in kontaktnih leč na prvem mestu. Razni alergeni se lahko oprimejo vaših leč zato jih morate večkrat očistiti, če jih nosite dlje časa. Če so alergije na cvetni prah hujše, vam priporočamo uporabo dnevnih kontaktnih leč, katere ne zahtevajo čiščenja in jih na koncu dneva le zavržete. Preden se odločite za menjavo kontaktnih leč se o tem najprej posvetujte z optometristom ali oftalmologom. Če o tem razmišljate, se lahko na posvet in pregled naročite TUKAJ. Pazite, da bodo vaše izbrane kontaktne leče kakovostne in od priznanih proizvajalcev. Velik nabor dnevnih leč najdete tukaj.

V kolikor alergija postane nevzdržna in se rdečica ali srbečica na očeh ne umiri vam predlagamo, da obiščete vašega osebnega zdravnika ali očesnega zdravnika. Vsa vnetja niso nujno posledica alergij. Lahko se za tem skriva tudi kakšno drugo očesno obolenje, zato je obisk očesnega zdravnika vsekakor  priporočljiv.

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.