Pogosto se stranke na okulističnem pregledu sprašujejo kdo je optometrist in kdo oftalmolog? Ali lahko zaupam rezultatom pregleda, ki ga opravi optimetrist? Ali optometrist sme opravljati okulistične preglede? Odgovor na vprašanji si lahko preberete v nadaljevanju članka.

Odgovor na to vprašanje je vsekakor pritrdilen. Optometrist je strokovno usposobljena oseba, ki ugotavlja nepravilnosti (dioptrijo) pri vidu pacienta in njegovo korekcijo. Optometrist ima zaključen specialistični program z nazivom optometrist / optik. Optometrist je še posebej dobro seznanjen z rešitvami za korekcijo vida – zelo dobro pozna lastnosti dioptrijskih stekel in lahko stranki tudi ustrezno predlaga rešitve za njene potrebe.

Oftalmolog pa je oseba, ki se ukvarja predvsem z zdravljenjem in diagnosticiranjem očesnih bolezni. K slednjemu vas bo ponavadi usmeril prav optometrist v kolikor ugotovi, da se pri vidu pojavlja bolezensko stanje.

V Optiki Clarus že vrsto let strmimo k stalnem dodatnem izobraževanu naših oftalmologov in optometristov. V Optiki Clarus z ljubeznijo skrbimo za vaš vid, zato pregled vaših oči zaupajte strokovnjakom.