Kako pravilno očistiti očala (očala z dioptrijo in sončna očala)?

Kako pravilno očistiti očala (očala z dioptrijo in sončna očala)?

14.09.2022

Uporabniki očal z dioptrijo in sončnih očal dobro veste, da pogled na svet skozi umazana očala še zdaleč ni tako bleščeč. Zelo pomembno je, da skrbimo za čista stekla na očalih, saj lahko nepravilno ravnanje privede do poškodb na steklih vaših očal. Pa veste, kako pravilno očistiti svoja očala – sončna očala ali korekcijska očala?

Poznate situacijo, ko se soočite z umazanimi stekli očal, vanje pihnete sapo ter jih na hitro podrgnete v rob majice ali puloverja? Vsi smo se s tem že kdaj soočili, vendar je tako ravnanje z očali nepravilno. Blago majice, puloverja ali kakšnega drugega bolj grobega materiala nikakor ni primerno, saj lahko poškodujete stekla vaših očal.

S ČIM JE NAJBOLJE OČISTITI KOREKCIJSKA ALI SONČNA OČALA?

Najbolj primerna je krpica iz mikrovlaken, saj je do vaših stekel nežna in ne poškoduje zaščitnih slojev na steklu. Odstrani vso umazanijo, ki se je čez dan nabrala na vaših očalih. Krpico iz mikrovlaken lahko operete v pralnem stroju na 40 °C. Pazite le, da ne dodajate preveč agresivnih pralnih praškov. Prav tako se priporoča pranje brez mehčalca. Če želite doseči še boljši učinek očiščenih očal, pa stekla pošpricajte s sprejem za stekla očal, ki odstrani raznorazne madeže, ki se čez dan naberejo na vaših steklih. Kaj pravzaprav je sprej za očala in kako ga uporabljati? Gre za čistilni sprej za očala za čiščenje korekcijskih ali sončnih očal. Stekla očal našpricajte s sprejem in površino očistite s čisto krpico za očala iz mikrovlaken.
Krpice za očala in spreji za očala so na voljo v vseh poslovalnicah Optike Clarus po Sloveniji.

V PRIMERU POMOČI OBIŠČITE ENO IZMED POSLOVALNIC OPTIKE CLARUS – profesionalno čiščenje očal z ultrazvočnim čiščenjem

V naših poslovalnicah vam z veseljem svetujemo, katera krpica za očala iz mikrovlaken in sprej za očala sta najbolj primerna. Prav tako jih pri nas dobite po dostopni ceni. V kolikor opazite, da je tudi okvir za očala precej umazan, obiščite našo poslovalnico in z veseljem vam očala brezplačno in profesionalno očistimo z ultrazvočnim čiščenjem.

PREVIDNO RAVNANJE Z OČALI. PREVERITE SPODNJE NAPOTKE.

Da bodo vaša očala čim bolj ohranjena, pazite, da jih:
- redno shranjujete v primeren etui za očala,
- jih NE izpostavljate višjim temperaturam,
- jih pravilno čistite s krpico za očala in sprejem za očala ter
- očala vedno snamete z obraza z obema rokama.

Le s temi napotki, bo življenjska doba vaših očal (korekcijskih ali sončnih) in stekel daljša.

V naših poslovalnicah te čaka bogata barvna paleta krpic za čiščenje očal. 

 

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.