Kapljice za oči

Kapljice za oči

10.07.2018

Oči nam veliko povedo o našem načinu življenja in počutju.

Če predolgo sedimo za ekranom računalnika ali televizije, premalo spimo in smo pod stresom, se to pozna tudi na očeh. Ob velikih naporih in premalo počitka drobne žilice beločnice popokajo in oči postanejo rdeče in utrujene na pogled.

Oči so naravno zaščitene z obrvmi, vekami, trepalnicami in solzami. Slednje oči varujejo pred izsušitvijo, splakujejo nečistoče, varujejo pred mikrobi in omogočajo hitro obnavljanje morebitnih poškodb očesa. Težava nastane, kadar oči ne proizvajajo dovolj solz in posledično niso dovolj navlažene. To imenujemo sindrom suhih oči.

Dejavniki, ki povzročajo suhe, pekoče in utrujene oči, so zelo raznoliki, še posebno velik napor pa očem predstavljajo kontaktne leče.

Najpogosteje škodi očem suh in/ali onesnažen zrak v notranjih prostorih in na prostem ter dolgotrajno delo za računalnikom.

Suhe oči povzročajo tudi hormonsko pogojene spremembe v menopavzi, revma, diabetes, ščitnično obolenje, vnetne bolezni ožilja, neželeni učinki različnih zdravil (tudi kontracepcijskih tablet) in cvetni prah.

V primeru suhih oči je dobro uporabiti kapljice za oči (imenovane tudi umetne solze ali sredstvo za vlaženje), ki nadomeščajo naravni solzni film in oči enakomerno vlažijo. Seveda pa je ključnega pomena, da očem (in sebi) zagotovimo tudi dovolj počitka.

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.