Trdnostni slojUV filtriAntirefleks - sloj proti bleščanjuOptifogPrevenciaTransition stekla/Fotokromatska steklaPolarizacijska steklaTanjšave: tanka in lahka steklaPolikarbonatna stekla

Trdnostni sloj

Je sloj, ki je zelo pomemben v primeru, da se očala odložijo obrnjena s stekli na površino, saj s tem steklo ni občutljivo na praske.

UV filtri

UV filtri so najbolj pomembna zaščita za naše oči saj zavira staranje očesa, preprečuje pa tudi bleščanje tudi z zadnje strani stekel.
Črna
Rjava
Siva
Vijolična
Zelena

Antirefleks - sloj proti bleščanju

Sloj izniči odboj svetlobe na steklih, nočna vožnja tako postane varnejša in udobnejša, ker luči nasproti vozečih vozil niso več problem. Prav tako pa olajšujejo delo z računalnikom, saj izničujejo bleščanje monitorja.

Optifog

Je sloj, ki preprečuje rosenje stekel.
megla

Prevencia

Preprečuje odboj UV-ja in modro-vijolične svetlobe, ki je škodljiva za celice mrežnice, hkrati pa prepušča zdravo modro turkizno svetlobo, ki stimulira naš bioritem.

Zelo primerna je za otroke v razvoju in priporočljiva osebam po 45 letu starosti, saj je to preventivni ukrep pred sivo mreno.

Transition stekla/fotokromatska stekla:

Fotokromatska stekla so stekla, ki se ob povečani prisotnosti uv svetlobe samodejno potemnijo, v prostoru pa se razbarvajo in vam tako vedno nudijo 100% UV zaščito. Na voljo so iz lahkih plastičnih materialov ali pravega stekla, izbirate pa lahko med med rjavo, sivo ali sivo-zelena barvo.

Rjava barva vam izboljša kontraste, ampak malo manj potemni sončno svetlobo.

Siva barva vam bolj potemni sončno svetlobo, vendar so kontrasti malenkost slabši.

Sivo-zelena barva bolj potemni sončno svetlobo, imate pa tudi boljše kontraste in bolj jasne barve.

Polarizacijska stekla

Omogočajo odličen vid in izjemno svetlobo brez bleščanja, saj 100% odpravljajo bleščanje od vode, snega, morja, ledu ter vam nudijo 100% UV zaščito. Ta stekla so vrhunska za zaščito pred sončno svetlobo, vam jo lepo zatemnijo in odpravijo bleščanje.

Tanjšave: tanka in lahka stekla

Plastična stekla so zelo prilagodljiva, možno jih je tudi tanjšati ter tako pridobimo lepši izdelek. Tanjša stekla in posledično lažja očala so bolj prijetna za nošenje.

Polikarbonatna stekla

Stekla iz posebnega materiala, ki je odporen na udarce in je praktično nelomljiv. Primeren je za korekcijske okvirje na laks, okvirje brez okvirjev, otroške okvirje.