Polarizirana stekla

Polarizirana stekla

06.10.2023

Polarizirana stekla so priljubljena izbira za mnoge ljudi, zlasti za aktivnosti na prostem in vožnjo, saj prinašajo številne prednosti, ki izboljšujejo kakovost vida in ščitijo oči. V tej blog objavi bomo raziskali glavne značilnosti polariziranih stekel pri očalih.

Glavne značilnosti polariziranih stekel pri očalih:

  • Zmanjšujejo bleščanje: polarizirana stekla zmanjšujejo moteče bleščanje svetlobe, ki lahko prihaja s svetlečih površin, kot so vodna gladina, sneg, steklo ali mokra cesta. Ta lastnost omogoča boljši vid in jasnejšo sliko okolice, saj odstranjuje nepotrebne odseve.
  • Izboljšujejo kontrast: Polarizirana stekla povečajo kontrast in globino percepcije. To je še posebej koristno pri športnih dejavnostih, vožnji in drugih situacijah, kjer je pomembno natančno zaznavanje detajlov v okolju.
  • Blokirajo škodljive UV-žarke: večina polariziranih stekel nudi zaščito pred škodljivimi UV-žarki. To je ključno za ohranjanje zdravja oči, saj dolgotrajna izpostavljenost UV-žarkom lahko povzroči številne težave z očmi.
  • Izboljšujejo udobje oči: nošenje polariziranih očal zmanjšuje obremenitev oči, še posebej v svetlih pogojih ali ob močnem bleščanju. Oči se počutijo bolj sproščene in manj obremenjene.
  • Zmanjšujejo utrujenost oči: zaradi zmanjšanja bleščanja in izboljšanega kontrasta polarizirana očala zmanjšujejo utrujenost oči, kar povečuje udobje pri dolgotrajnem nošenju.
  • Idealne za športne aktivnosti: športniki pogosto izberejo polarizirana očala zaradi njihovega izboljšanega vida med aktivnostmi, kot so kolesarjenje, tek, ribolov in vodni športi.
  • Večja varnost v prometu: vozniki so navdušeni nad polariziranimi očali, saj zmanjšujejo bleščanje od mokrih ali zasneženih cest, kar prispeva k večji varnosti v prometu.
  • Na voljo v različnih barvah in slogih: polarizirana očala so na voljo v različnih oblikah, barvah in slogih, kar omogoča, da najdete par, ki ustreza vašemu osebnemu okusu in potrebam.

Polarizirana stekla pri očalih so odlična izbira za vse, ki iščejo izboljšano vidno izkušnjo, večje udobje in zaščito pred škodljivimi UV-žarki. Njihova sposobnost zmanjšanja bleščanja, izboljšanja kontrasta in zagotavljanja varnosti v prometu jih dela priljubljeno izbiro za številne aktivnosti na prostem. Ne glede na to, ali ste voznik, športnik ali preprosto želite boljši vid in udobje, bodo polarizirana očala lahko izpolnila vaše potrebe in hkrati pripomogla k ohranjanju zdravih oči. V vseh poslovalnicah imamo pestro izbiro očal s polariziranimi stekli za vse vrste aktivnosti.

 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.