Stekla za očala

Stekla za očala

Kakovostna stekla za očala so ključnega pomena za zaščito oči. V osnovi se stekla za očala z dioptrijo delijo na enožariščna, dvožariščna in večžariščna. Izdelana so lahko iz različnih materialov, na katera je možno dodati vrsto nanosov, ki imajo vsak svojo posebno funkcijo (trdnostni sloj, antirefleks itd.). Vse to velja tudi za sončna očala z dioptrijo, za katera obstajajo tudi posebne vrste sončnih stekel.


Vrste stekel z dioptrijo

  • Enožariščna stekla

Omogočajo jasen in udoben vid na točno določeni razdalji. Subjekti, ki odstopajo od predpisane dioptrije, bodo bolj ali manj zamegljeni, je pa ostrina vida odvisna tudi od starosti, zdravstvenega stanja in drugih dejavnikov.

  • Dvožariščna stekla

Služijo za gledanje na blizu in na daleč. Na spodnjem robu stekla se nahaja segment, ki omogoča jasen vid na blizu, preostali del stekla pa je namenjen gledanju na daleč. Slabost bifokalnih očal je vidna razdelilna linija, ki vpliva na estetski videz očal.

  • Večžariščna ali progresivna stekla

Združujejo optične lastnosti enožariščnih in dvožariščnih stekel. Omogočajo oster vid pri vseh dioptrijah, tako na blizu, kot tudi na daleč. Dioptrija v progresivnem steklu prehaja gladko od polja za daljavo do polja za bližino. Takšna očala so večnamenska in uporabna za različne situacije (za branje, delo na računalniku, vožnjo z avtomobilom itd.).

Več o vrstah in materialih očalnih stekel si lahko preberete v našem blog zapisku: "Vrste in materiali očalnih stekel z dioptrijo".

Nanosi na steklih

  • Trdnostni sloj

Je sloj, ki stekla za očala »ojača«. Stekla s trdnostnim slojem so manj občutljiva na praske.

  • UV filtri

So najbolj pomembna zaščita za naše oči, saj zavirajo staranje očesa, preprečujejo pa tudi bleščanje z zadnje strani stekel za očala.

  • Antirefleks

Služi izničenju odboja svetlobe na steklih za očala. Nočna vožnja postane varnejša in udobnejša, saj nas luči nasproti vozečih vozil manj ovirajo, prav tako pa antirefleks priporočamo za delo z računalnikom, saj izničuje bleščanje monitorja.

  • Optifog

Je najboljša in najbolj trpežna zaščita pred zamegljevanjem stekel.

Ne spreglejte:

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.