Okvirji za očala

Okvirji za očala

Očala, sončna ali korekcijska, niso le pripomoček za boljši vid in/ali zaščito pred soncem, so tudi modni dodatek. S pravilno izbranim okvirjem lahko poudarimo obrazne poteze, ki so nam všeč, ali pa jih skrijemo in preusmerimo pozornost od nepravilnosti drugam. V Optiki Clarus je izbira okvirjev za očala zelo pestra, zato smo prepričani, da lahko vsakdo najde kaj zase. Svetujemo vam, da si za nakup novih očal vzamete dovolj časa in dobro premislite, kateri okvir za očala najbolje izraža vašo osebnost.

Okvirji za očala se splošno gledano med seboj razlikujejo glede na material, barvo, velikost in obliko.


Vrste okvirjev za očala glede na material

Najpogostejši materiali za okvirje so umetne mase (optil, acetat) in različne zlitine kovin (jeklo, titan).

Okvirji za očala iz umetnih mas so pogosto bolj masivni, različnih oblik, barv in vzorcev. Primerni so tudi za zelo visoke dioptrije, saj se lahko tudi zelo debela stekla ustrezno »skrijejo« v okvir.

Kovinski okvirji za očala so narejeni iz različnih kovin, kot so titan, jeklo, nikelj in baker. Pogosto so manj opazni (tanjši), so pa zelo močni in vzdržljivi.


Barve okvirjev za očala

Izbira barve je pogosto odvisna od polti, barve oči, las in obrvi posameznika. Pri svetlejših polteh in svetlih laseh je na primer priporočljivo, da izberemo svetlejši ali pisan okvir, pri temnejših polteh in laseh pa si lahko dovolimo tudi temnejše (in večje) okvirje.


Velikosti in oblike okvirjev za očala

Pri izbiri velikosti in oblike okvirja za očala je zelo pomembno, da upoštevamo obliko obraza – že minimalna razlika pri izbiri okvirja lahko naredi zelo veliko spremembo.

  • Za OVALEN OBRAZ so primerne skoraj vse oblike okvirjev, izjema so le izrazito močne geometrijske oblike. Ključno je, da je okvir širši od najširšega dela obraza.
  • Za OKROGEL OBRAZ so primerne pravokotne oblike, manj primerne pa so okrogle in izrazito oglate oblike. Cilj je, da obraz z okvirjem podaljšamo.
  • Za TRIKOTNO OBLIKO OBRAZA so priporočeni zelo minimalistični okvirji, dobro pa se je izogniti velikim in zelo poudarjenim okvirjem z ostrimi koti. S preprostim okvirjem želimo zmehčati ozko čeljust in brado.
  • Za PRAVOKOTNE IN PODOLGOVATE OBRAZE strokovnjaki svetujejo (širše) ovalne oblike okvirjev, manj primerni pa so izrazito ozki okvirji. Cilj je, da obraz z okvirjem skrajšamo.
  • Za KVADRATNE OBLIKE OBRAZA so primerne ovalne oblike in očala brez okvirjev, ki pomagajo zmehčati stroge linije obraza. Posledično se je dobro izogibati oglatim in kvadratnim okvirjem.

Ne spreglej:

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Povežimo se

Spremljajte nas tudi na socialnih omrežjih.

   
 
 
 

E-trgovina Clarus

Izkoristite UGODNE CENE kontaktnih leč v naši SPLETNI TRGOVINI.

V SPLETNO TRGOVINO

 
 
 

Naročite se

NA PREGLED

Zaupajte pregled svojih oči strokovnjakom Optike Clarus.

NAROČI SE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.